Na temelju članka 80. Ustava Republike Hrvatske, Hrvatski sabor je na sjednici 13. travnja 2005. godine, a u povodu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom usvojio Deklaraciju o antifašizmu o odnosu prema stečevinama narodno oslobodilačke i antifašističke borbe Hrvatske 1941.-1945. i tretmanu njenih sudionika - boraca i ratnih vojnih invalida.  Deklaracija o antifašizmu


USPJEŠNO REALIZIRAN PROJEKT OD POBJEDE 1945 DO POBJEDE 1995

Projekt: Od pobjede1945. do pobjede 1995. za kojega je financijsku potporu osiguralo Ministarstvo hrvatskih branitelja, kojega je, u suradnji s partnerskom Udrugom veterana Domovinskog rata i antifašista - VeDRA Split, nositelj bila Udruga antifašista i antifašističkih boraca - UAAB-a Grada Splita, uspješno je realiziran.

Nažalost zbog ograničenosti sredstva, u samo tri grada u Republici Hrvatskoj - u Gradu Kaštela, u Gradu Puli i u Gradu Zagrebu, u kojima je izložbu posjetilo oko 3.500 građana, a zapažena je i u javnim glasilima i društvenim mrežama. 

 

KastSucOpdp1

 

KastSucOpdp2

 

 

KastSucOpdp3

KastSucOpdp4

KastSucOpdp5

Nakon otvaranja i razgledanja izložbe, u okviru manifestacije održan je okrugli stol na temu: OD POBJEDE Ęą45 DO POBJEDE Ęą45,  kojega su uz sudjelovanje  72  posjetitelja, vodili istaknuti povjesničari većim dijelom sudionici Domovinskog rata.

KastSucOpdp6

KastSucOpdp7

 

KastSucOpdp8

PuOpdp1

 

PuOpdp2

 

PuOpdp3

 

PuOpdp4

 

ZgOpdp1

 

ZgOpdp2

 

ZgOpdp3

 

ZgOpdp4

ZgOpdp5

 

 

 

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук