Na temelju članka 80. Ustava Republike Hrvatske, Hrvatski sabor je na sjednici 13. travnja 2005. godine, a u povodu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom usvojio Deklaraciju o antifašizmu o odnosu prema stečevinama narodno oslobodilačke i antifašističke borbe Hrvatske 1941.-1945. i tretmanu njenih sudionika - boraca i ratnih vojnih invalida.  Deklaracija o antifašizmu


JOŠ JEDAN U NIZU NEOFAŠISTIČKIH NAPADA NA SPOMENIKE ANTIFAŠIZMU

Već je postala uobičajena praksa takozvanih hrvatskih domoljuba, da uoči obilježavanja dana sjećanja na borce Prvog splitskog i Prvog solinskog partizanskog odreda, koji su, osudom Ustaškog pokretnog prijekog suda 26. kolovoza 1941. strijeljani u Ruduši kod Sinja, oskrnave spomen ploču na Plokitama, u Splitu.
Najnoviji napad izveli su u noći između 24. i 25. kolovoza ove godine uoči svečanog obilježavanja 77. obljetnice. Kada u pokušaju da skinu čitavu ploču nisu (tehnički) uspjeli, razbili su je najvjerojatnije kamenom kojega se vidi na fotografiji desno na zemlji.

Ista “ekipa” svoju ideološku pripadnost izrazila je napadom na ploču istog datuma i 2016. godine.

Tako s nijansama svoje “domoljublje”, ti tzv. brci za demokraciju, iskazuju već godinama. Umjesto odavanje pijeteta oni svake godine svojim vandalskim činom  ponovno "strijeljaju" partizanske borce zato što su vođeni idealima slobode išli u narodno oslobodilački antifašistički rat. I još ih nazivaju zločincima.
A neki uporno ponavljaju kako u Hrvatskoj nema neofašizma! Vandali siromašni duhom misle da će razbijanjem spomen obilježja i iskazivanjem svoje nastrane ideološke pripadnosti promijeniti povijest. E pa neće ići.

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук