Na temelju članka 80. Ustava Republike Hrvatske, Hrvatski sabor je na sjednici 13. travnja 2005. godine, a u povodu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom usvojio Deklaraciju o antifašizmu o odnosu prema stečevinama narodno oslobodilačke i antifašističke borbe Hrvatske 1941.-1945. i tretmanu njenih sudionika - boraca i ratnih vojnih invalida.  Deklaracija o antifašizmu


“HRVATSKA DOMOVINSKA VOJSKA” KRIVOTVORENJE JE IMENA SUSTAVA ORUŽANIH SNAGA NDH

Na HTV-u, u emisiji “Nedjeljom u 2” od 17.5.2015.g., gost je bio prof.dr.Hrvoje Klasić, povjesničar na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U emisiji je, između ostalog, bilo riječi o rehabilitaciji Draže Mihailovića i o preimenovanju četničkih jedinica u partizanske (antifašističke). Pri tome je konstatirano da je Zastupnički dom Sabora RH, krajem 1993.g. utemeljio i ozakonio nazivlje “Hrvatska domovinska vojska”(mobilizirana od 17.4.1941. do 15.5.1945.g.) čijim pripadnicima je omogućeno da ostvare radni staž i pravo na mirovinu.

 

Na tu temu su se oglasili, vrlo kritično, različiti medijski portali.

Istina je da je Zastupnički dom Sabora RH, u listopadu 1993.g., donio Izmjenu i dopunu Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranjukojom se utemeljuje i ozakonjuje “Hrvatska domovinska vojska” (od 17.4.1941 do 15.5.1945.), radni staž u dvostrukom trajanju, odnosno u zarobljeništvu tokom rata i nakon 16.5.1945.g. do otpuštanja iz zarobljeništva. Sa svih aspekata, utemeljenje i ozakonjenje nazivanepostojeće vojskeje povijesno-znanstveni falsifikat koji je neodrživ i protivan načelima Ustava RH.

Simptomatično je da se ozakonjuje “Hrvatska domovinska vojska” nakon nezapamćenog masovnog vandalizma i pustošenja nad spomenicima i spomen obilježjima Narodnooslobodilačke borbe Hrvatske.

Povijesno je neuništivo i nepromjenjivo daje,od dana strane okupacije (fašističke Italije i nacističke Njemačke) i proglašenja NDH (10. travnja 1941.), do završetka rata 15.5.1945.g., tzv. NDH imala oružane snage: domobranstvo, ustaške-vojnice, oružništvo i druge manje segmente poluvojne i civilne strukture koje su se borile na strani Hitlera i Musolinija i doživjele poraz od pobjedničke Savezničke antifašističke koalicije koju su uz SAD, SSSR, Veliku Britaniju, Francusku činili i pripadnici NOV i PO Hrvatske.

Krivotvorenje imena sustava OS NDH nije ništa drugo nego društveno-politički interesni plašt koji u sebi krije, ili ima ima za cilj, da se takozvanoj NDH oduzme fašističko-kvislinška sadržina i time promijeni njeno mjesto, uloga i sadržaj u fašističkom sustavu bloka Sila osovine, koje su se borile protiv NOP-a i NOV i PO Glavnog štaba Hrvatske od 1941.-1945.g. Mada to nigdje ne piše, ovakvo utemeljenje i ozakonjenje nepostojećeoružane sile, rezultiralo jeizjednačavanjems pripadnicimaOS RH u agresiji i ratu 1990.-1995.g. kojeg je nametnuo velikosrpski režim Slobodana Miloševića.

S obzirom da je nazivlje “Hrvatska domovinska vojska” vrlo precizno pozicionirano i u novom Zakonu o mirovinskom osiguranju RH, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2015.g.,čijim pripadnicima, u bitnim elementima, pripada više postotnih pravaod pripadnika NOV-e Hrvatske, jednostavno to predstavlja jedan vid nacionalne sramote i svojevrsni atak pobjedi i slobodnoj Hrvatskoj.

Pametnima dovoljno!

PREDSJEDNIK:

KREŠIMIR SRŠEN, prof.

Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук